online assignment help com buy easy essay best site to get essays essay on why i want to be a police officer professional resume writing services buffalo ny doctoral dissertation problem statement

A partir d’avui, Xarxa i Llibertat

Considerem imprescindible la retirada de la disposició final primera de la Llei d’Economaa Sostenible pels següents motius:

1 -Viola els drets constitucionals en els que s’ha de basar un estat democràtic, en especial la presunció d’innocència, llibertat d’expressió, privacitat, inviolabilitat domiciliària, tutela judicial efectiva, llibertat de mercat, protecció de consumidors y consumidors, entre altres.

2 – Genera per Internet un estat d’excepció a la qual la ciutadania serà tractada mitjançant procedimients administratius sumaríssims reservats per la Audiència Nacional a narcotraficants y terroristes.

3 – Estableix un procedimient punitiu “a la carta” per casos pels que els tribunals ja han manifestat que no constituïen delicte, implicant inclús la necessitat de modificar al menys 4 lleis, una d’elles orgànica. Això comporta un canvi radical al sistema jurídic i una font d’inseguritat pel sector de les TIC (Tecnologia de la Informació i la Comunicació). Recordem, en aquest sentit, que l’intercanvi de coneixement i cultura a la xarxa és un motor econòmic important per sortir de la crisi com s’ha demostrat àmpliament.

4 – Els mecanismes preventius urgents dels que disposa la llei i la judicatura són per protegir a tota la ciutadania davant riscs tan greus com els que afecten a la salut pública. El govern pretèn utilitzar aquests mateixos mecanismes de protecció global per beneficiar interessos particulars enfront la ciutadania. A més, la normativa introduïrà el concepte de “lucre indirecte”, és a dir: a mi em poden tancar el blog perquè “promociono” a un que “promociona” a un altre que enllaça a un tercer que fa negocis pressumptament il·lícits.

5 – Recordem que la propietat intel·lectual no és un dret fonamental contràriament a les declaracions del Ministre de Justícia, Francisco Caamaño. El que és un dret fonamental és el dret a la producció literària i artística.

6 – D’acord amb les declaracions de la Ministra de Cultura, aquesta disposició s’utilizarà exclusivament per tancar 200 webs que pressumtament estan atemptant contra els drets d’autor. Entenem que si aquest és l’objetiu de la disposició, no és necessària, ja que a la legislació actual existeixen procedimients que permeten actuar contra webs, fins i tot amb mesures cautelars, quan pressumptament s’estigui incumpliint la legalitat. Pel que no queda sino sospitar de las veritables intencions que la motiven jaa que l’únic que afegeix a la legislació actual és el fet de deixar la ciutadania en una situació de greu indefensió jurídica a l’entorn digital.

7 – Finalment considerem que la proposta del govern no només és un malbaratament de recursos sinò que serà absolutament ineficaç en els seus pressumtes propòsits i fa palesa l’absoluta incapacitat per part de l’executiu per entendre els temps y motors de l’Era Digital.

La disposició es una concessió més a la vella indústria de l’entreteniment en detriment dels drets fonamentals de la ciutadania a l’era digital.

La ciutadania no pot permetre de cap manera que continuin els intents de vulnerar drets fonamentals de les persones, sense la deguda tutela judicial efectiva, per protegir drets de menor rang como la propietat intel·lectual. Dita circumstància ja fou aclarada amb el dictat d’inconstitucionalitat de la llei Corcuera (o llei de patada a la porta). El Manifiest en defensa dels drets fonamentals a Internet, recolzat per més de 200 000 persones, ja va avançar la reacció i demandes de la ciutadania davant la perspectiva inacceptable del govern.

Per impulsar un definitiu canvi de rumb i coordinar una resposta conjunta, el 9 de gener s’ha constituït la “Red SOStenible” una plataforma representativa de tots els sectors societat civil afectats. L’objetiu és iniciar una ofensiva per garantir una regulació de l’entorn digital que permeti expressar tot el potencial de la Xarxa i de la creació cultural respectant les llibertats fonamentals.

En aquest sentit, reconeixem com a referència pel desenvolupament de l’era digital, la Carta per la innovació, la creativitat l’accés al coneixement, un document de síntesi elaborat per més de 100 experts de 20 paísos que recull els principis legals fonamentals que deuen inspirar aquest nou horitzó.

En particular, considerem que en aquests moments és especialment urgent l’implementació per part de governs i institucions competents, dels següents aspectes recollits a la Carta:

1 – Les/els artistes com tots els treballadors han de poder viure de la seva feina (referència punt 2 “Demandes legals“, paràgraf B. “Estímul de la creativitat i la innovació”, de la Carta);

2 – La societat necessita una xarxa oberta i lliure pel seu desenvolupament (referència punt 2 “Demandes legals“, paràgraf D “Accés a les infraestructures tecnològiques”, de la Carta);

3 – El dret a cita i el dret a compartir han de ser potenciats i no limitats com a fonamento de tota possibilitat d’informació i constitutiu de tot coneixement (referència punt 2 “Demandes legals“, paràgraf A “Drets dins un contexte digital”, de la Carta);

4 – La ciutadania ha poder gaudir lliurement dels drets exclusius dels béns públics que es paguen amb els seus diners, amb el diner públic (referència punt 2 “Demandes legals“, paràgraf C “Coneixement comú i domini públic”, de la Carta);

5 -Considerem necessària una reforma en profunditat del sistema de les entidats de gestió i l’abolició del cànon digital (referència punto 2 “Demandes legals“, paràgraf B. “Estímul de la creativitat i la innovació”, de la Carta).

Per tot això avui s’inicia la campanya INTERNET NO SERÀ UNA ALTRA TELE i es duran a terme diverses accions ciutadanes durant tot el periode de la presidència espanyola de la UE.

Considerem particularment importants al calendari de la presidència de torn espanyola el II Congrés d’Economia de la Cultura (29 i 30 de març a Barcelona), Reunió Informal de ministres de Cultura (30 i 31 de març a Barcelona) i la reunió de ministres de Telecomunicacions (18 a 20 de abril a Granada).

La Red té previst reunir-se amb representants nacionals i internacionals de partits polítics, representants de la cultura i delegacions diplomàtiques.

Firmat Red SOStenible

http://Red-SOStenible.net

La Red Sostenible som tots. Si vols adherir-te a aquest text, còpia’l, penja’l al teu blog, difòn-lo.

2 Thoughts on “A partir d’avui, Xarxa i Llibertat

  1. Buscant al google “com aparèixer al google maps”, m’ha sortit la teva pàgina.

    Només un detall. Compte a l’hora d’escriure llibertat, no sigui que et surti LLIBRETAT… al títol.

    Ens llegim

    ;o)

    Salut!

  2. Corregit, gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Post Navigation