english essay papers dissertation sur kafka assignments education example psychology research proposal order resume online zara canada business plan help los angeles

Unes finestres amb poca Vista

Ja fa uns dies Microsoft va llençar al mercat la nova versió de Windows, l’anomenada Windows Vista. La campanya de màrketing d’aquest sistema operatiu fou tan fantàstica que fins i tot els indígenes de l’amazones se’n va assabentar. Vista ha aterrat a les nostres vides per revolucionar-les, millorar-les i fer-nos més feliços. De debó?

Doncs no. De fet, com a slashdotter habitual ja he anat seguint l’embaras d’aquesta criatura i tot i que sí es veia que aportaria alguna novetat interessant, en general deixaria força indiferent. I és el que ha acabat passant. A més, les característiques més llamineres per un usuari habitual de Windows Vista requereixen tant ordinador, que acaben deslluïdes. Microsoft ja va intentar copiar el Mac amb Windows XP i no ha encertat. Vista és el segon intent de copiar el mateix Mac… I ha tornat a fer llufa. Menys, però s’ha tornat a quedar pel camí. Vista no és innovador, és un intent de posar-se a l’alçada de Mac i Linux.

Ups, acaba d’aparèixer un convidat inesperat: Linux. És cert que aquest sistema encara està una mica verd per a l’escriptori (ja fa anys que venç amb solvència a Microsoft en l’entorn servidor) però mica a mica es va fent el seu espai. De fet, amb l’aparició de Windows Vista i els elevats costos d’actualització són moltes les empreses que han decidit migrar de Windows a Linux. I amb KDE 4 a punt d’aparèixer les floritures de windows queden en un segon pla.

A veure senyors, som a l’any 2007 i estem vivint la consolidació de l’era digital. Cada vegada l’interacció entre comunitats és més gran: a què vé ara fer sistemes tancats? Doncs a que és l’única forma de protegir la seva quota de mecat. L’objectiu no és que tu treballis millor, l’objectiu és vendre més i que siguis més dependent dels seus productes. I aquí és on Apple i, per exemple, Ubuntu l’han encertada. Són productes pensats per millorar la teva forma de treballar amb l’ordinador, no pensats per lligar-te a una forma de fer-lo servir. Pensen en tu, no en la seva quota de mercat.

Et vols comprar un ordinador? Seriosament, mira’t els Mac. Són massa cars? Per què no proves un ordinador preinstal·lat amb Linux? Windows ja és la tercera opció.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation