free business plan template for restaurant dissertation marketing mobile show my homework ramsey vocabulary list for essay writing essay writing services scams

Què vols que faci el teu mòbil?

Apple, per mi, l’està cagant. És la meva opinió i la mantinc (bé, potser seria més acurat dir que no m’agrada com estan començant a enfocar les coses…). I ara que ja he encès els ànims de tots els “Maceros”, em vaig a explicar. Els darrers productes “mòbils” d’Apple (iPhone, iPod Touch) són productes restrictius dissenyats a lligar a l’usuari dins un món uniforme, tancat i monopolitzat. Apple, què és una empresa que es caracteritzava per fer productes útils i pràctics, s’està convertint en Microsoft. Han deixat de banda l’usuari per fixar-se ens els guanys potencials. És lògic, al cap i a la fi, és una empresa i els beneficis manen, i interessa que la gent compri a iTunes abans que, per exemple, escoltar les cançons a la ràdio. I no és per treure’ls mèrit ni molt menys: tant l’iPhone com el iPod Touch són sexis de collons. Molt, molt sexis. Però completament lligats als productes d’Apple, totalment à la Redmond. Que vols escoltar la ràdio amb un reproductor d’àudio que t’ha costat 300 euros (sí Manuel, ja sé que és molt més que un simple reproductor d’àudio…)? Perfecte, però abans paga-li a Apple els diners que no et gastaras a iTunes… És com comprar-te un 4×4 que no és capaç de sortir de la carretera i només fer-lo servir per anar a comprar el pa o portarel nen al “cole” (oh wait…).

Però per molt que aquestes sirenes em cantin i em sedueixin, segueixo lligat al màstil del meu vaixell, i, de moment, em resisteixo a gaster-me la pasta en aquests productes. A més, els que pensen com jo teniem les esperances dipositades en el rumor d’un ‘gPhone’… I per fi ha arribat l’hora!

La veritat és que el gPhone “as such” no existirà, al menys en un futur proper. El que ha anunciat Google és la Open Handset Alliance, una plataforma lliure i oberta destinada a que els dispositius mòbils finalment puguin fer allò que nosaltres volem que facin, no el que el fabricant o el proveïdor vulguin que fem. De fet, anuncien que a partir del 12 de novembre publicaran un SDK per a que els desenvolupadors comencin a preparar aplicacions.

Això que vol dir? Que existirà un sistema operatiu a partir del qual un dispositiu mòbil podrà fer tot el que tu vulguis que faci (sempre i quan el hardware doni a l’abast, es clar). No estaras lligat a les restriccions que t’imposi el teu operador ni a les limitacions que imposi el fabricant, podras fer servir tota la capcitat de l’eina. Evidentment, el que això pugui suposar a la factura de mòbil ja és cosa teva… A més, fabricants com Samsung i HTC començaran a comercialitzar dispositius a partir de mitjans del 2008.

Pot voler dir que per fi podré cascar el Windows Mobile de la meva TyTN i que esdevingui una eina de debó? Sincerament, espero que sí.

One Thought on “Què vols que faci el teu mòbil?

  1. Jajaja, ets dur de pelar Jordi, molt dur…

    Comprar un producte d’Apple no és diferent a comprar un producte de qualsevol altra marca mundial… Si compro un televisor JVC, m’he d’empassar els seus comandaments a distància i accessoris, si compro un cotxe Honda passa el mateix, no puc col.locar-li un recolçabraços que no sigui de la pròpia marca, etc. etc. Ja no parlem de Sony…

    Jo sé que comprar un ipod touch em lliga més encara a la marca de la poma, que aleshores només puc sincronitzar amb iTunes, etc. etc. Però saps què? Tan se m’en fot, aquesta vida ja és prou complicada com per a posar-nos beligerants amb qualsevol compra que fem. El cert és que l’ipod touch satisfà sobradament les meves expectatives, i m’és molt útils en molts aspectes: puc navegar des del sofà amb qualitat, puc escoltar música/veure vídeos, és un ebook reader molt apanyat, etc.

    A més, hi ha una certa hipocresia en tot plegat, perquè el nivell d’exigència que la gent tenim d’Apple (ja sigui en tecnologia, com en el meu cas, o en transparència, com sembla ser el teu), no el tenim envers la resta de fabricants del món mundial… I la gran majoria són iguals, sobre tot els grans, els líders de mercat.

    Apa Jordi, una abraçada! Em fas molta enveja en el teu viatge a Estocolm, però moooolta :-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation