Seguiment del cap amb el mando de la Wii

Ja n’havia parlat alguna vegada de’n Johnny Chung Lee i els seus invents amb el mando de la Wii (Wiimote) i avui he vist a Slashdot que la seva fal·lera creativa no s’atura.
De la darrera fornada de consoles, la Wii de Nintendo sembla ser que és la que millor ven. Introdueix una nova forma de jugar, molt més activa i participativa on l’interacció no es limita únicament a pitjar botonets. Els jocs requereixen que el jugador gesticuli, es mogui i, fins i tot, salti. Doncs bé, en Johnny Chung Lee porta la inmersió dins el joc a un altre nivell fent servir el wiimote com a càmara de seguiment del cap per detectar el punt de vista del jugador, i oferir una visió 3D molt més acurada i ajustada. El resultat és una percepció de tres dimensions perfecta on els objectes poden arribar fins i tot a “sortir” de la pantalla. De fet, una ràpida demostració fa evident que amb aquest sistema no tan sols obtenim una millor experiència gràfica: fintar i ajupir-se esdevenen imprescindibles. I tot amb codi open source.

El sistema necessari és senzill: el wiimote s’instal·la davant la pantalla i enfocant al jugador. De fet, el wiimote només és una càmera d’infrarrojos que captura dos emissors d’aquesta freqüència de llum per calcular-ne la posició. Doncs posant-se unes ulleres amb dos focus d’infrarrojos pot captar la posició del cap i per tant, mostrar la perspectiva correcta. D’aquesta manera la pantalla no és una pantalla plana sinò que esdevé una veritable finestra a un món 3D. Que m,ovem el cap a la dreta? Podrem veure una mica més del que s’amaga per l’esquerra. Ens aixequem? Veiem què s’amaga per baix… Igual que si es tractés d’una finestra.

I, evidentment, això no només s’aplica als jocs… A Nintendo segur que ja han pres nota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation