resume writing experts reviews monster do custom essay writing services work research papers.com can you really buy an essay annales bac francais dissertation

Com lligar: pràctiques de màrketing online aplicades

I know HTML (How To Meet Ladies)Per explicar com va anar la proppassada Practitioner Web Analytics, més que fer una crònica detallada dels fets he pensat ha preparar un petit tutorial en clau d’humor que, ves a saber, potser ajudarà a més d’un. De fet, la idea original vé d’una conversa que vaig tenir amb Jack Fairhall, Sean Burton, Patrick Schwerdtfeger i Lars Nordström a la cloenda de la Internet Marketing Conference d’Estocolm, però aprofito l’ocasió per completar les notes i fer aquest petit tutorial. Al cap i a la fi, si les normes serveixen per millorar el nostre negoci a internet, perquè no han de funcionar per altres coses?

El primer que cal tenir en compte és la nostra home page, la nostra pàgina principal. Cal saber quin és el nostre target i per tant la nostra presentació haurà d’estar ben preparada per satisfer les seves expectatives. De fet, amb un sol cop d’ull hauriem de poder transmetre qui som, què oferim i quin és el valor de fer-ho amb nosaltres. La crida a l’acció ha de ser ben clara i és millor no amagar les nostres intencions. Al cap i a la fi, si primer venem una imatge o un concepte, potser més endavant hi estarem lligats i ja no podrem aconseguir que l’usuari converteixi. A més, si la crida a l’acció és prou evident i coincideix amb l’objectiu del nostre usuari, potser obtindrem una conversió directa i això sempre és afalagador, apart d’estalviar-nos temps i feina.
Però no tot ha de ser la home. Potser l’usuari no arriba per tràfic directe i ens arriba d’una cerca orgànica buscant un element concret. Així doncs, idealment haurem de saber quin element (keyword: per exemple, “cul”) és el que busca aquest usuari i presentar-li una landing page adequada a les seves necessitats. És a dir, no li mostrarem el mateix a algú que busqui un amic carinyós que a algú que cerqui alguna mena de relació carnal més directa i amb menys implicacions de compromís. Al cap i a la fi, cal tenir en compte que l’usuari on-line tendeix a ser molt infidel amb una marca… Per tant haurem de dissenyar una presentació per cada tipus d’usuari en el cas que ens interessi cobrir un major espectre del mercat, i optimitzada per a cada segment. I cal tenir en compte que un usuari nou no buscarà en nosaltres el mateix que un usuari que retorna, o un usuari que ja ha esdevingut client, i per tant els hem d’oferir una imatge i un contingut diferent, que s’adapti idealment a les seves necessitats. El contingut ha de ser curt, clar i atractiu. I si pot ser amb una mica de puteria, per a que l’usuari tingui aquella pressió per no deixar-te escapar tan fàcilment. Quan queda menys disponibilitat, els usuaris són més propensos a convertir!
Una part important per afinar el nostre procés de conversió és escoltar a l’usuari. Al cap i a la fi no hi ha millor manera de descobrir on és que el nostre producte no està a l’alaçada esperada. Cal dir, però, que no serveix de res demanar-li què hauriem d’haver fet per evitar la seva marxa ja que la seva resposta rarament ens serà útil (gairebé sempre referents amb la mida o l’habilitat), sinò que cal descobrir quin és el problema i descobrir nosaltres mateixos la millor solució, potser mitjançant la incorporació de plugins per tal d’aportar valor afegit i millorar la nostra oferta (emprar joguines, tècniques novedoses o, en darrer cas, cirugia…). A més, ens ajudarà moltíssim testejar diferents opcions per tal de trobar el procés de conversió que ens doni els millors resultats. I mai parar de testejar, mai tancar-se a noves idees doncs sempre hem d’estar en constant evolució per tal d’oferir el millor servei i no només captar més clients, sinò fidelitzar la base d’usuaris existent. Cal tenir en compte, però, de no testejar dues coses importants alhora. Per exmple, si variem l’aparença i el contingut alhora i obtenim un èxit major… A què és degut? Al contingut o a l’aparença? Cal tenir ben clar què estem testejant per poder definir quina és la cause del nostre èxit i tenir clar per on anem i per on hem d’anar.
A més, haurem de tenir unes bones campanyes d’email marketing i fer un bon ús de la web 2.0. En el primer cas, una bona estratègia (una colònia encertada, per exemple) pot fer molt per fer que els usuaris recordin la nostra presència i tornin una i altra vegada, però cal anar amb compte amb el volum i la força que fem servir, doncs fàcilment es pot confondre per SPAM. I caldrà mimar un bon conjunt de referències externes i les opinions que hi hagi respecte a nosaltres per tal d’enfortir la marca. Tot i així, que n’hi hagi alguna de dolenta sempre és bò doncs dóna més credibilitat i valor a les opinions favorables.
Un altre element clau serà analitzar l’èxit de la competència. Lliguen més els altres? Per què? Els seus casos d’èxit ens han de servir per apendre i millorar. No hem de tenir mai por de veure què fan els demés! El benchmarking és vital!
Finalment, només recalcar que és importantíssim no complicar-ho. El procés i la imatge sempre ha de ser el més simple possible. Com més ho compliquem, més liarem a l’usuari i més difícil serà convertir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation