buy finished essays completed business plan paper writing service accredited online homework more research writers topics to do an argumentative essay on

La International PHP Conference ha estat un èxit!

Els ponents, amb l\'organitzacióAquest 2008 està resultant molt productiu pel grup de programadors de PHP de Barcelona. Al febrer la primera PHP Conference, al juny la primera workshop, i el passat 27 de setembre la primera International PHP Conference. De fet, amb noms com Derick Rethans, Marcus Bointon, Zoë Slattery, Scott MacVicar, Helgi Þormar, Arno Schneider i Jens Bierkandt el cartell fardava d’un nivell molt molt alt. Els ponents locals erem en Pau Garcia-Milà, d’eyeOS, i jo mateix.
La veritat és que la gresca va començar de bon matí. Vaig fer de taxista a alguns dels ponents per dur-los al Citilab i la veritat és que escoltar les seves converses era apassionant, tota una conferència privada dins el meu modest Scènic. Un cop al Citilab, ja em vaig dedicar a preparar la meva ponència, doncs obria la diada paral·lelament amb en Marcus Bointon, que parlaria dels detalls tècnics de com enviar els emails per tal de control·lar millor els rebots, i altres temes relacionats. Per part meva vaig fer una xerrada de com els desenvolupadors en podem treure molt profit de les tècniques d’analítica web per tal d’oferir aplicacions molt més usables. Va anar molt bé, prescindint del micro que feia més nosa que altra cosa i les preguntes, poques i breus, van ser interessants. Una d’elles era de com es podia vendre a un jefe la idea de començar a fer tests multivariats, o de començar a fer servir eines d’analítica web en general. La meva resposta va venir a ser que emuléssin a la Gemma: fer servir ells mateixos les eines i fer servir els informes a les reunions, per tal de demostrar-ne el valor. La llàstima és que em vaig perdre la xerrada d’en Marcus, que m’interessava molt i en Jaume m’assegura que va estar molt bé.
Tot seguit, i encara nerviós per la meva xerrada i complint amb la meva obligació com a càmera de l’event, em vaig passejar entre sessions, intentant escoltar mentre grabava imatges pel vídeo. Així vaig poder escoltar con l’Arno defensava els frameworks, i en Jens explicava mètodes d’optimització de rendiment per a webs d’alt volum (memcached etc…). Potser de les sessions més interessants que vaig escoltar va ser la de la Zoë, sobre com funciona el PHP internament durant les cerques de texte. Un estudi en profunditat que de debó resultava molt educatiu. De fet, em vaig entretenir tant amb la Zoë que amb prou feines vaig sentir res de’n Pau, tot i que tenia moltes ganes de conèixer millor el projecte eyeOS.
Després d’un bon dinar, vaig seguir gravant, enganxant una estoneta a la ponència de SQLite3 de l’Scott, i una altra estona d’en Helgi parlant de les PEAR, però he de reconèixer que el cansament del GDD i la matinada començaven a fer estralls. Per sort, la darrera sessió era única i no em vaig haver de repartir, pel que vaig poder sentir tota la xerrada d’Xdebug de’n Derick. Després, birres i networking amb la gent que es va quedar i després d’acostar a la gent de Tuenti al centre, vaig tornar cap a casa, completament esgotat.
En resum, un dia rodó, una conferència excepcional i una gent que tan de bò em torni a trobar ben aviat!

2 Thoughts on “La International PHP Conference ha estat un èxit!

  1. Molt interessant la teva xerrada i tot el congrès en general!

    felicitats nanu!

  2. espero poder assistir a la propera!
    el Matagalls i dos aniversaris m’ho varen impedir aquest any…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation