creative writing journal comcast business plan thesis documentation for ordering system theses dissertations help for assignment service to god essay

Ja sóc analista web! Resum de la Award of Achievement in Web Analytics

El passat 15 de desembre vaig entregar el darrer projecte del curs d’Analítica Web de la UBC, la “Award of Achievement in Web Analytics“. De fet ja vaig comentar el primer mòdul, quan el vaig acabar, i més o menys la cosa ha anat força bé des de llavors.

El curs consta de quatre parts. El primer mòdul vé a ser una introducció molt bàsica a tot plegat, el segon tracta com mesurar campanyes, el tercer descriu el que cal tenir en compte per optimitzar una web i el darrer dóna nocions de com crear una cultura entorn les dades dins una empresa. En general crec que fer el curs m’ha estat positiu, tot i que si miro el que m’ha costat, més val que la certificació s’amortitzi ràpid! Segurament, els que sigueu habituals d’events com el Practitioner Web Analytics, Internet Marketing Conference, eMetrics etc. aprendrieu poquet perquè molt del que tracta el curs ja es cobreix a aquests events, però on realment té valor el curs és en enfocar-te si vas una mica perdut en aquest món. El temari està força orientat a la gent de negoci i poques vegades entra a tocar temes més complexos i sucosos com seria l’estudi de mètodes matemàtics per extreure més profit a les dades. El material lectiu és superficial i bastant “for dummies” i en general resulta merament ilustratiu. Aconsellaria fer el curs a aquelles persones que teniu nocions de com funciona un negoci i teniu ganes de mesurar el seu rendiment online. I si sou nous a l’analítica web, el curs senta les bases per a que pogueu treure profit de les ponències més especialitzades dels events més “canyeros”.

Anem a pams. El primer mòdul ja el vaig comentar, anem pel segon. El bloc de com mesurar el rendiment de les campanyes explica sense entrar en excessiva profunditat com identificar quines campanyes funcionen bé i quines no. Explica la importància de que la pàgina d’aterratge d’una campanya sigui particularment rellevant a aquell enllaç (sembla trivial, però us no us imagineu com de difícil resulta trobar-ne alguna que ho sigui!), quines KPIs poden ser més identificatives de l’estat de salut d’una campanya, les formes de mesurar els efectes de campanyes offline al mitjà online… Fins i tot es centra força en campanyes de marketing per email, essent aquest tema gairebé un terç de tot el mòdul. Segurament se li dóna més importància a aquest tema pels abusos que pateix aquesta tècnica i explica la importància de respectar el cicle de vida d’un client per optimitzar el ROI sense enterrar-lo en correu brossa. I veient les estratègies que segueixen algunes empreses, mai es fa prou èmfasi en aquest aspecte!

El tercer mòdul explica que, primer de tot, cal saber per què tens una web. Una vegada tens clar quin objectiu concret vols assolir, explica com posar-se mans a l’obra, de nou sense entrar en massa detall, per mesurar l’efectivitat de la web per aquesta fi. Aqui toca ficar-se una mica en la pell de l’usuari i analitzar com diferents perfils reaccionarien davant el que els proposes, i ho marca com a punt clau per tal d’ajustar-te al màxim a les expectatives d’aquella persona per complir-les. Llavors es passa a explicar quines parts d’una web es poden analitzar per tal d’optimitzar el rendiment i les deficiències que tenen els diferents mètodes per tal d’acceptar-ne les limitacions. Segurament aquest és el mòdul que em va deixar més content i amb més sensació d’haver-ne tret suc.

Finalment, el darrer mòdul va resultar el més avorrit. Simplement tracta de com convèncer al teu director que l’analítica web és profitosa i necessària per l’empresa i explica formes de com convèncer tant als peixos grossos com als companyus directes. Segurament em va resultar avorrit perquè sóc una persona d’acció i tanta estratègia i política em cansa, però no diré pas que el mòdul sigui prescindible: explica molt bé com dirigir els esforços per tal d’anar introduïnt l’analítica web dins els diferents processos d’un negoci.

En resum, un curs “per tots els publics” que aconsello a totes aquelles persones que es volen dedicar a l’analítica web i tinguin la sensació d’anar perduts.

3 Thoughts on “Ja sóc analista web! Resum de la Award of Achievement in Web Analytics

 1. Felicitats!!! “es un petit pas per un home pero un gran pas per …” 😉

 2. Jordiiiiiii enhorabuena!!!

  yo empiezo el primer módulo en febrero, supongo que luego seguiré con los demás módulos aunque me llaman más unos que otros, pero en fin, ya que se empieza….

  Sabes que si haces algún curso más tienes otro título por la UCI?
  http://unex.uci.edu/certificates/it/web_intel/

  a lo mejor te interesa 🙂

  Un beso, majo!

 3. Enhorabona Jordi. Felicitats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation