help writing a conclusion business planning canvas doc fax cover letter phd thesis in law

Capraboacasa.com: desastre a domicili

Els darrers anys els serveis online han gaudit d’una evolució rapidíssima, i s’han imposat com una forma barata d’oferir una major gamma de productes a una base de clients molt més àmplia, simplement perquè a internet els prestatges a omplir són infinits, i els productes, per molt rars i especialitzats que siguin, són fàcils de trobar. Dit això, cal dir que capraboacasa.com va ser un dels primers serveis de supermercat online i que, comparat amb alguns elements de la seva competència, destaca per la seva qualitat tant de servei com de producte. Ara bé, justament per això m’emprenya especialment les mancances que té aquest servei actualment, algunes de molt grosses. Però anem a pams!

Començaré analitzant l’experiència de l’usuari. L’interfície està disponible en diversos idiomes, entre ells el català, i això ja és un punt a favor. Tot el que un servei pugui acostar-se a l’usuari és terreny guanyat i un client és molt més propens a comprar si es mou per un entorn adaptat als seus gustos. Una vegada hem triat l’idioma i hem entrat a la botiga, els productes estan organitzats en seccions més o menys lògiques i permet seleccionar-los per categoria o marca. Aquí, però, ens trobem una de les primeres mancances. Hi ha productes que no són fàcils de determinar a quina categoria pertanyen i el cercador sovint torna resultats… desencertats, per posar-hi un nom. Al cercador de capraboacasa.com li faria falta una bona repassada i, de pas donar-li més rellevància. Potser el motiu de que estigui arraconat és que sigui tan dolent. Per posar un exemple, si jo cerco una marca i capraboacasa.com no treballa amb aquella marca és normal que no retorni resultats… Però els resultats de productes relacionats s’haurien de, com a mínim, ajustar una mica al producte cercat. Per exemple, si cerco “Florette” m’hauria de mostrar les amanides Fredeca, i no productes de drogueria.

Una vegada hem trobat el producte que voliem, podem triar-ne la mida i la quantitat, i afegir-lo al carretó. Aquí trobem una altra pega… Per què en la era AJAX s’ha de recarregar la pàgina per afegir un producte a la cistella? Això només fa que l’experiència de l’usuari sigui lenta i pesada, i per tant fàcilment millorable. Que estem a la Web 2.0 ja fa dies! I perquè no podem opinar sobre els productes que es venen? On són els consells dels usuaris i socis del club caprabo? On estan les relacions amb receptes del club caprabo amb enllaços directes a la resta d’ingredients necessaris per aquella recepta? A més, les fotos de producte són molt poc clares i les descripcions… inexistents.

En fi, ja hem pogut trobar els productes que voliem i anem a passar per caixa. Aquesta part de la web està prou ben parida, tot i que uns quants retocs d’usabilitat i imatge se li podrien fer.

I arribem a la pitjor part: l’entrega. Senyor capraboacasa.com, si jo li dic divendres que dimarts voldré quatre ampolles d’una cervesa determinada… Perquè no les té ja a punt? Puc entendre que de tant en tant, a alguna comanda no s’hi pugui posar algun producte fresc o de temporada… Però la mitjana de productes no entregats per comanda és de 3 o 4, i a aquesta darrera comanda m’han faltat 6 productes! Apart que el pit de pollastre filetejat que vaig demanar em va arribar el 3 de març, amb un color ben poc saludable i… la data de caducitat del 4 de març! Però quina mena de servei és aquest? Un supermercat o un outlet online dels contenidors d’escombraries del darrere?

El que va ser un servei pioner i un exemple de qualitat ha esdevingut un projecte estancat que, senzillament, no dóna la talla del que espera un usuari. Potser tocaria ser una mica benèvol ara que suposadament hi ha crisi (aquella crisi que “pateixen” uns i paguem els altres) però justament és ara quan cal ser més exigent doncs és en aquestes circumstàncies on els més llestos devoren als gegants endormiscats. No senyor Caprabo, vosté no ha entès això del comerç online.

One Thought on “Capraboacasa.com: desastre a domicili

  1. Pingback: latafanera.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation