apa biblio beef cattle farming business plan homework helper costumes research essay career clown henri michaux dissertation

Tom Tom vs Google Maps: comparativa real


Veure trajecte complet

Ja existeixen a internet molts articles sobre les bondats dels GPS, comparatives tècniques, avaluacions i publireportatges diversos. No obstant, i basant-me en una experiència recent, he volgut compartir aquest curiós duel entre el Tom Tom del cotxe de ma tieta (desconec el model concret) i el Google Maps al qual hi he accedit des de la meva Blackberry Bold.

Posem en contexte: l’endemà de la boda de ma cosina, la família estem citats a un restaurant self-service de Saragossa per tal de dinar junts i acomiadar-nos abans de tornar a Sant Feliu. Sortint de l’Hotel Hesperia la idea era seguir a la meva tieta que té un GPS Tom Tom, i per tant era la millor opció per trobar un restaurant que desconeixiem on era. No sé quant fa que la meva tieta no actualitza els mapes, però Saragossa tampoc ha canviat tant, i després de 40 minuts de circular en cercles (o millor dit, en figures de vuit) i de creuar i descreuar el riu davant el Pilar, vaig aprofitar que la meva tieta preguntava indicacions a gent de fora per fer una cerca ràpida a Google Maps. El resultat, vam trigar més en aparcar que en arribar al restaurant. Per deixar constància del trajecte, poso la suggerència de Google Maps al principi de l’article. El que ens va fer fer el Tom Tom no perquè resultaria confús i surrealista. Només diré que vam creuar el riu tres vegades, per dos llocs diferents.

Guanyador per golejada: Google Maps.

Ara bé, cal fer dues observacions. El trajecte escollit per Google Maps no era òptim, doncs vaig poder retallar el trajecte en un 50%, i a més pretenia que entrés al carrer del restaurant en contra direcció. I no feia pinta que aquel carrer hagués canviat de sentit recentment.

I tot i així, guanyador per golejada: Google Maps. I cal dir que Google ja ens havia encaminat i seguia la nostra posició per triangulació del senyal molt abans que entrés en funcionament el GPS de la Bold.

Quina por, Google!

One Thought on “Tom Tom vs Google Maps: comparativa real

  1. Totalment d’acord… a naltres via gmaps des del htc magic ja ens ha salvat la vida un parell de vegades.

    Ens veiem dijous!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Post Navigation